Proslavljen Blagdan Svih svetih na groblju Sv. Marka

Na blagdan Svih svetih 01.11.2021 godine, delegacija Upravnog odbora Katoličkog pogrebnog društva Sveti Marko Banjaluka, koju su činili gospoda Stipo Ojdanić predsjednik društva i članovi upravnog odbora Željko Bogdanović i Slobodan Pranjić, je upriličila polaganje cvijeća i paljenje svijeća na groblju Svetog Marka. Ovo je običaj koji naša Uprava prakticira duži niz godina, pa možemo reći da je to jedna od tradicija na našem groblju.

Tom prilikom zapaljene su svijeće i položeno cvijeće na grobove prvog predsjednika Društva, posljednjeg predsjednika koji je preminuo na toj funkciji, kao i na grobu Hrvatskog narodnog zastupnika Filipa Čondrića. Također su zapaljene svijeće i položeno cvijeće kod centralnog križa u groblju „Svetog Marka“, za sve one pokojne članove društva čije grobove nema tko da obiđe.

Na sam dan Svih svetih i Dušni dan, kao i u dane vikenda koji je prethodio ovim blagdanima, vršen je blagoslov na groblju Sv. Marka, a posjetiocima groblja na raspolaganju su bili vlč. Žarko Ošap, vlč. Marijan Stojanović, fra Tomislav Svetinović i đakon Pero Vladić. Svetu misu na groblju Svetog Marka, na dan 01.11.2021, predvodio je biskup monsinjor Franjo Komarica, uz koncelebraciju vlč. Žarka Ošapa i fra Tomislava Svetinovića, pri čemu je biskup Komarica pohvalio rad Uprave društva i zahvalio se na uvijek čistom i lijepo uređenom groblju tijekom cijele godine. Na dušni dan Svetu misu je predvodio župnik vlč. Žarko Ošap, koji se također zahvalio Upravi na trudu uloženom u sređivanje groblja. Također se zahvalio Upravi društva što su omogućili prenošenje svetih misa na oba dana preko interneta, koristeći moderne tehnologije, da bi svi oni koji nisu uspjeli doći na groblje, zbog pandemije ili su daleko, mogli barem na kratko biti sudionici svetih misa.

Svete mise su dostupne na:
https://fb.watch/96isgMBmvd/
https://fb.watch/96iw-pX-Sm/


kpdSP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s